YinYang Online-artikelen

De onderstaande artikelen werden gepubliceerd in eerdere nummers van YinYang en geven u een indruk van de inhoud van ons tijdschrift voor qigong en taijiquan. Als u wilt citeren uit een van de drie artikelen, dan is dat toegestaan mits de YinYang als bron wordt vermeld. Door op een onderstaande pdf-knop te klikken, gaat u akkoord met deze voorwaarde.

Gepubliceerd in:
YinYang Nr.28 December 2019
Verstild en explosief…
Julia Zhang en Connie Witte
Wellicht de meest indrukwekkende aanwezigheid op het afgelopen Taiji-festival, was een man van moeilijk te schatten leeftijd, met het gezicht van een jongen en de kracht van een man, prachtig gekleed in een monnikspij. Zijn uiterst verstilde houding kon zomaar ineens omslaan in expressieve, soms vrolijke, maar altijd volledige aandacht. Hij gaf een demonstratie die explosief was. Alles aan Shi Yan Po dwong respect af.
Gepubliceerd in:
YinYang Nr.31 September 2020
Taijiquan, qigong en emoties
Dirk Jan ter Haar
De coronacrisis laat bijna niemand onberoerd; de reacties zijn zeer uiteenlopend. Sommigen kruipen angstig in een holletje of gaan boos de straat op. Anderen genieten van de rust of zien kansen de wereld tot een betere plaats te maken voor al wat leeft.
Gepubliceerd in:
YinYang Nr.27 September 2019
Voeding in de herfst
Aimée van der Sterren
Met het dalen van de temperaturen in de herfst komt er van nature behoefte aan rust over ons lichaam. We willen ons naar binnen keren; het is de tijd van afkoelen, van introspectie. Maar ook wordt onze weerstand op de proef gesteld: als de dagen kouder en vochtiger worden, benadrukt de Chinese voedingsleer de kwetsbaarheid van dikke darm en longen…